Het leven is een wonder

Albert Einstein zei: Er bestaan slechts twee manieren om je leven te leiden. De ene is alsof niets een wonder is. De andere is alsof alles een wonder is.

Wonderen gebeuren elke dag, we zijn ons er echter niet van bewust. Laatst vertelde een vriendin me, dat ze op haar droombaan had gesolliciteerd en alles op alles ging zetten om die baan te bemachtigen. Ze zei dat het een wonder zou zijn als ze die baan zou krijgen. Sterker nog: ze zei dat het het eerste wonder van haar leven zou zijn.

Als je er echter bij stilstaat, is dan niet alles wat ons elke dag overkomt, een wonder? Dat we ademhalen, kunnen lopen, genieten van een nieuwe dag, de warmte van de zon op onze huid voelen, oogcontact met iemand maken... Alles is een wonder!

Misschien denken we dat wonderen niet bestaan en sluiten we daarmee onze ogen ervoor. Dan wordt het lastig om ieder wonder te zien dat in en om ons heen gebeurt. Bijvoorbeeld dat we na een nieuwe ervaring weer iets leren. Of dat ons lichaam zich uitdrukt door ziek te worden om daarna weer te herstellen... Wonderen zijn er altijd overal. Wonderen bestaan!

Vraag je je wel eens af of je de wonderen ziet die in jouw leven plaatsvinden. Als dat niet zo is, is dat misschien omdat je ze niet als zodanig herkent. Wat zou je diep van binnen moeten voelen om ze beginnen te zien? Hoe dankbaar zou jij je vandaag voelen wanneer je alles wat in je leven gebeurt, ervaart als een wonder?

Ik nodig je uit om opnieuw de magie te beleven die je als kind ervoer, elke keer wanneer je iets nieuws ontdekte. In ons latere leven zijn we gewend geraakt aan veel dingen, die we als vanzelfsprekend aannemen terwijl ze dat niet zijn. We zijn enorm bevoorrecht. Overdenk eens welke wonderen er op dit moment plaats vinden in je leven. Stel je nu eens voor hoe het is, als je alles in en om je heen op deze manier gaat bezien. Hoe ziet jouw leven er dan uit?

Wat als de schellen voor je ogen wegvallen en je je met een steeds groter wordende glimlach ervan bewust wordt, dat alles perfect is zoals het nu is?

Joan Hoexum, maart 2017

NLP Einstein Vitality Solutions Den Haag Rotterdam Leiden