Het geheim van de aantrekkingskracht

Wanneer je naar iets verlangt in je leven, is dat omdat dat er op dit moment niet is. Het kan iets immaterieels zijn, zoals liefde, gezondheid of generositeit. Het kunnen ook materiële zaken zijn, zoals een huis, een auto of een baan. Je kunt er om vragen, aan iets of iemand, aan het leven of het Universum. Vaak krijgen we waar we om vragen. Maar vaak ook niet. Hoe komt dat eigenlijk? Wat doen we, waardoor we dat wat we willen, ons leven binnenkomt?

Wat we niet hebben, kunnen we niet geven. Nog minder kunnen we aantrekken wat we niet zijn. Bijvoorbeeld als iemand weinig zelfliefde kent, zal hij of zij moeilijk liefde in zijn/haar leven hebben. Wanneer iemand weinig genereus naar zichzelf is, zal deze niet eens opmerken hoe genereus anderen misschien naar hem/haar zijn.

In het boek The Secret gaat het over hoe we in contact komen met het Universum, zodat we aantrekken wat we willen. Hoe werkt dat eigenlijk? Het antwoord is simpel: "Ik trek dat aan wat ik ben." Als je op deze manier kunt denken, houdt dit in dat wanneer je een liefdevol persoon bent, je liefde in je leven aantrekt. Wanneer je een productief iemand bent, trek je kansen aan in je leven.

Vaak willen we 'hebben', in plaats van 'zijn'. Als je om iets vraagt zonder dat je het bent, is dit passief en ervaar je gemis. Zo ga je je slachtoffer voelen van je eigen wens. Stel dat je in plaats van naar meer liefde te verlangen, je je eerst vraagt hoe je zelf meer liefdevol kunt zijn? Wanneer je jezelf dit soort vragen stelt, neem je zelf er de verantwoordelijkheid voor dat jouw liefde liefde aantrekt.

Ik nodig je uit om over het volgende na te denken: Hoe zou jouw leven eruit zien als je, in plaats van om een omhelzing te vragen, jíj die omhelzing bent? Jíj die genegenheid bent? Jíj productiever bent? Wát zou je op dit moment kunnen doen om meer begripvol of guller te zijn? Doe deze oefening met dat, waar je op dit moment naar verlangt. Leef je in en kies er vervolgens bewust voor om eerst dat te 'zijn' in plaats van te 'hebben'. Wat merk je?

Joan Hoexum, februari 2017

NLP Veranderen Secret Universum Vitality Solutions Den Haag Rotterdam Leiden