Gecertificeerd NLP Coach™ volgens de standaard van The Society of NLP

Professioneel aan de slag als NLP coach

Het boeiende vak van Coach met de kennis en tools van NLP. Dit is een zeer krachtige combinatie. Bij coachen gaat het om het weten stellen van de juiste vragen. Met NLP heb je geleerd de juiste vragen te stellen! Verder professionaliseren in NLP kan nu met de praktische, internationaal gecertificeerde NLP Coach-opleiding. Deze sluit aan op de NLP Master Practitioner opleiding. Je krijgt als deelnemer specifieke coaching tools aangereikt om veranderingsprocessen te versnellen bij je cliënt. Hier worden de vaardigheden van een NLP Master Practitioner verrijkt met aanvullende instrumenten, zodat je nog efficiënter resultaten behaalt. Zoals gebruikelijk bij de NLP-opleidingen train je in deze opleiding uitgebreid met coachingstools, terwijl je je zintuiglijke waarneming nog meer verscherpt en je nog meer vervaardigt in het uitdagen van Meta model 'taalovertredingen' en het stellen van scherpe doelen.

'The proof is in the pudding': tijdens de tweede module ga je volop oefenen met echte coachingscliënten en ontvang je uitgebreid feedback vanuit verschillende perspectieven: de coachee, de trainer en de andere deelnemers. Ook besteden we aandacht aan hoe je je eigen coachingspraktijk opstart.

Na het succesvol doorlopen van de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner (verplicht), ben je na de NLP Coach opleiding internationaal Licensed NLP coach™ van The Society of Neuro-Linguistic Programming van Richard Bandler.

Programma

 

Het trainingsprogramma bestaat uit vijf á zes dagen (afhankelijk van het aantal deelnemers, maximaal acht) en wordt in twee modules gegeven:

Module 1: Coach principes

Module 2: Coach praktijk

De inhoud:

  • De vraag achter de vraag en niet denken in oplossingen voor anderen
  • Wat hebben waarden voor betekenis en hoe sluiten deze aan op onderwerpen van de hulpvraag? Welke rol spelen ze binnen het probleem dat de cliënt ervaart, al dan niet in relatie tot de ander?
  • Meta-Model: de kracht van taal in combinatie met het NLP model voor het generen van verandering
  • Lezen van lichaamstaal zonder te interpreteren, analyseren zonder te etiketteren
  • Inzicht krijgen in de drijfveren en motivaties van je cliënt
  • Groei- en doelmodellen in praktijk omzetten
  • Converserend coachen, op natuurlijke wijze
  • De verschillen tussen een coach en een consultant
  • Praktijk oefenen met real life coachingscliënten met constructieve feedback van de cliënt, de trainer en de andere deelnemers
  • De eerste zakelijke stappen voor het starten van je eigen coachingspraktijk

 

Emma's ervaring

Een praktische training waarin er ruim gelegenheid is om te oefenen met zowel echte cliënten als met de andere deelnemers. Met de feedback na iedere sessie, kon ik gelijk aan de slag om te verbeteren. Dit alles in een fijne en veilige leeromgeving. In deze training zag ik de kennis en tools van de eerder gevolgde NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleiding samenkomen. De sessies waren interactief en met haar flexibele en doelgerichte houding heeft Joan mij zorgvuldig begeleid in mijn transformatieproces. Ik kijk uit naar wat ik nog meer zal ontdekken op mijn nieuwe pad als NLP Coach!

Opleidingsdata

Module 1: 1 en 2 februari 2020 (Engelstalig)
Module 2: 7, 8 en 9 februari 2020 (coaching praktijkdagen Engels en Nederlands)

Tarieven

Module 1: EUR 725,00 (excl. 21% btw)
Module 2: EUR 425,00 (excl. 21% btw)

N.B. De modules kunnen ook los van elkaar genomen worden. Voor degenen die niet eerst de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleiding doorlopen en op zoek zijn naar een praktische coach-opleiding met NLP of die hun coachingsvaardigheden willen opfrissen, is deze praktijkgerichte training uiteraard zeer geschikt. Deze deelnemers ontvangen per module een certificaat van deelname van Vitality Solutions.